DECO OUT Opptil 85% rabatt i utvendige produkter > Se kampanjen

Serge Mouille

Lampene til Serge Mouille er svært berømte og det er ikke rart, skaperen var en av de mest suksessrike franske lampedesignerne av det forrige århundret. Da han var 15 år ble han uteksaminert innen metallurgi på School of Applied Arts i Paris, hvor han tilbrakte de neste 4 årene under ledelse av Gilbert LaCroix. Da han var ferdig med studiene begynte han å arbeide som assistent for LaCroix.

Senere sluttet han seg til den franske motstandsbevegelsen, og da krigen var over, åpnet han sitt eget studio av metalldesign. Samtidig underviste han på School of Applied Arts. Ulike verktøy, deriblant et bilkarosseri ble utviklet på denne tiden av den franske designeren.

Men det var ikke før i 1953 da Jacques Adnet ansatte han for å utvikle designlamper at han startet denne nye fasen i livet sitt, som han aldri senere skulle forlate. Han definerte sine lamper som en motreaksjon på de populære italienske designene som overfylte markedet på 50-tallet og som han anså som altfor kompliserte.

Serge Mouille etterstrebet et design inspirert av naturen og erotismen som fremkalte bevegelse og dynamikk i rommet med ideen om å forstå metallurgi i verdensrommet. Han forstod aldri den industrielle produksjonen og alle hans design ble håndlaget.

Serge Mouille, overbevisning og talent

Hans mest ikoniske design er lampeskjermen utformet som et bryst og brystvorte. Han designet en rekke stålamper med flere armer, vegglamper, bordlamper, etc. Brystvorten skulle være ansvarlig for å optimalisere lysrefleksen og skule den bakre koblingskontakten og ledninger.

Serge Mouille mottok mange priser på 50-tallet, og det var først litt senere da han begynte å få viktige oppdrag, som lyssettingen på ulike universiteter, Loungen på et Cruiseskip, stuen til Christian Dior, en embassade og Katedralen Bizerte i Tunisia.

Antall bestillinger sluttet ikke å vokse for Mouille på 60-tallet. Men han klarte ikke å imøtekomme etterspørselen da han ble syk av tuberkulose. Han ble sittende i det dilemmaet mellom å velge mellom masseproduksjon av hans design, som inntil nå bare hadde vært håndlaget, eller å bare dedikere seg til undervisning. I 1964 sluttet han å produsere lamper og viet seg fullt og helt til undervisning frem til sin død.

dager
arbeidstimer
min.
sek.
1 resultat
Siden /
SE FLERE PRODUKTER